12:06:16 Europe / Stockholm

Kurs & Likviditet

Kursutveckling och likviditet under dagen för detta pressmeddelande

Prenumeration

Kalender

2024-11-05 Kvartalsrapport 2024-Q3
2024-08-20 Kvartalsrapport 2024-Q2
2024-05-07 Kvartalsrapport 2024-Q1
2024-04-26 Ordinarie utdelning CHEF 1.78 SEK
2024-04-25 Årsstämma 2024
2024-02-22 Bokslutskommuniké 2023
2023-11-02 Kvartalsrapport 2023-Q3
2023-08-22 Kvartalsrapport 2023-Q2
2023-05-03 Kvartalsrapport 2023-Q1
2023-04-28 Ordinarie utdelning CHEF 0.30 SEK
2023-04-27 Årsstämma 2023
2023-02-28 Bokslutskommuniké 2022
2022-11-01 Kvartalsrapport 2022-Q3
2022-08-23 Kvartalsrapport 2022-Q2
2022-05-05 Kvartalsrapport 2022-Q1
2022-04-28 Ordinarie utdelning CHEF 1.75 SEK
2022-04-27 Årsstämma 2022
2022-02-25 Bokslutskommuniké 2021
2021-11-09 Kvartalsrapport 2021-Q3
2021-08-24 Kvartalsrapport 2021-Q2
2021-05-19 Kvartalsrapport 2021-Q1

Beskrivning

LandSverige
ListaFirst North Stockholm
SektorHandel & varor
IndustriDagligvaror
Cheffelo tillhandahåller en prenumerationstjänst för middagar på den skandinaviska marknaden genom sina varumärken Linas Matkasse (Sverige), Godtlevertgruppen och Adams Matkasse (Norge) samt Retnemt (Danmark). I tjänsten ingår recept framtagen av kockar samt lokala råvaror som levereras hem till kunderna, som är privatpersoner. Bolaget grundades år 2008.
2021-07-16 10:00:00

I syfte att öka transparensen i verksamheten påbörjar LMK Group årlig rapportering av matsvinn från egen produktion i Norden. För koncernens varumärken Linas Matkasse (Sverige), Godtlevert (Norge), Adams Matkasse (Norge) och RetNemt (Danmark) uppgick matsvinnet till 1,74 gram per måltid under 2020, motsvarande 3,08 gram per 100 kronor i omsättning.

Att minimera uppkomsten av matsvinn i hela varuförsörjningsflödet av livsmedel är en viktig del av hållbarhetsarbetet för LMK Group. Enligt Naturvårdsverket uppstår cirka 75 procent av matsvinnet i hemmen. LMK Groups främsta bidrag till minskat matsvinn är att skapa recept och måltidslösningar som i betydligt mindre omfattning ger upphov till matsvinn i hushållen.

Koncernen arbetar samtidigt kontinuerligt med att optimera och effektivisera samtliga arbets- och systemflöden i verksamheten för att minimera den del matsvinn som uppstår i egen produktion. De livsmedel som av någon anledning inte går att leverera i kundernas matkassar men ändå håller fullgod kvalitet går till välgörenhet. När det uppstår svinn av matvaror som inte går att äta blir det till organiskt avfall som i första hand går till biogasproduktion eller kompostering.

Som en del av integrationen av RetNemt, som förvärvades till 100 procent tidigare i år, pågår ett arbete att aggregera utvald hållbarhetsdata på gruppnivå. Matsvinn anses vara ett av de viktigaste nyckeltalen i förhållande till koncernens verksamhet. LMK Group kommer därför att rapportera matsvinn från egen produktion per måltid och omsättning som en del i den årliga hållbarhetsredovisningen framåt.

-Minimerat matsvinn är en av de främsta anledningarna till att konsumenterna väljer en flexibel måltidslösning. För oss som Nordens ledande aktör på området är det samtidigt ett av våra tydligaste hållbarhetsbidrag, som också kopplar an till FN:s globala mål. Det känns därför bra att vi nu kommit till en punkt där vi kan redovisa matavfall från egen produktion vid våra anläggningar i Sverige, Norge och Danmark. I närtid lägger vi stort fokus på att bibehålla dessa låga nivåer av matsvinn i takt med att vårt produkterbjudande blir allt mer personaliserat, säger Walker Kinman, vd LMK Group.

LMK Group är medlemmar i Samarbete för minskat matsvinn (SAMS), en överenskommelse där aktörer i livsmedelskedjan samarbetar för att identifiera var livsmedelsavfall och matförluster uppstår och var orsaken finns. LMK Groups rapporterade utfall 1,74 gram per måltid under 2020 kan sättas i relation till exempelvis livsmedelsavfall i servicesektorn (hotell, restaurang, storkök) som enligt SAMS sammanställning uppgick till 65 gram per portion.