04:34:24 Europe / Stockholm

Prenumeration

2022-05-18 13:30:00

A3P Biomedical har utsett Anders Martin-Löf till Chief Financial Officer (CFO). Anders Martin-Löf har mer än 20 års erfarenhet från life science-branschen, inklusive CFO-roller i Oncopeptides, Wilson Therapeutics och RaySearch Laboratories. Han tillträder sin nya roll i A3P Biomedical i augusti och kommer att rapportera till VD David Rosén.

”Jag är mycket glad över att vi har kunnat rekrytera Anders Martin-Löf till rollen som CFO. Med bred erfarenhet från branschen och flera utmanande CFO-roller kommer Anders att bli ett utmärkt tillskott till ledningsgruppen. Efter vår nyligen genomförda, framgångsrika riktade nyemission kan vi nu accelerera den kommersiella expansionen av Stockholm3 och erbjuda fler vårdgivare och män väsentligt förbättrad prostatacancerdiagnostik. Jag ser fram emot att arbeta nära Anders och vill samtidigt tacka vår styrelseledamot Cecilia Edström för att hon klev in som tillförordnad CFO under rekryteringsprocessen”, säger David Rosén VD för A3P Biomedical.

"Stockholm3 kan göra stor skillnad i kampen mot cancer och jag ser att det skulle göra stor nytta både för patienter och vårdgivare att börja använda testet på bred front för tidig upptäckt av prostatacancer, den näst vanligaste cancerformen för män globalt. Jag är verkligen glad över att börja på A3P Biomedical och ser fram emot att bidra till den globala kliniska utrullningen och ökat patient- och aktieägarvärde,” säger Anders Martin-Löf.

Anders Martin-Löf är 50 år och har en civilingenjörsexamen i teknisk fysik, från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), och en ekon. kand., från Stockholms och Uppsala universitet. Senast har han varit CFO för Oncopeptides AB och dessförinnan var han CFO för Wilson Therapeutics AB, och RaySearch Laboratories AB. Anders Martin-Löf har även haft olika kommersiella befattningar inom life science-branschen och varit managementkonsult på Boston Consulting Group.

Anders Martin-Löf tillträder sin nya roll i mitten av augusti och efterträder Cecilia Edström som varit tillförordnad CFO sedan februari 2022.