04:46:37 Europe / Stockholm

Prenumeration

2021-02-24 11:15:00

Fondplattformen SAVR AB (“SAVR” eller “Bolaget”) genomförde i december 2020 en riktad emission om ca 52 MSEK till professionella investerare. Intresset bland investerare var mycket stort och emissionen övertecknades med 100%.

Med Redeye som finansiell rådgivare genomförde SAVR under fjärde kvartalet 2020 en serie A-investeringsrunda om cirka 52 MSEK i syfte av fortsatt expansion. SAVR siktar bland annat på att bredda erbjudandet med tjänster för rådgivning, tjänstepension och kapitalförsäkringar för företag.

Teckningsperioden för emissionen, som riktades till ett antal privata och professionella investerare, avslutades i december 2020. Bakom investeringen återfinns starka profiler med bakgrunder inom finans och tech. Investeringsrundan, som övertecknades med 100%, är den tredje framgångsrika investeringsrundan för bolaget, som nu förstärker sin roll som en etablerad utmanare bland fondplattformer. 

– Vi är givetvis mycket glada över det stora förtroendet våra investerare har för det vi gör och tror på. Tack vare vårt unika erbjudande där vi återbetalar alla provisioner till kunderna så har vi sett en otrolig tillströmning av nya kunder under den senaste tiden. Vi hittar flera tunga namn inom finans och tech bland våra investerare och det står klart att de ser oss som en stark utmanare med en imponerande tillväxt och vinnande affärsidé, säger Daniel Aarenstrup, grundare och VD på SAVR. 

Om SAVR
SAVR är en fondplattform som återbetalar alla provisioner till kunderna. Det innebär att kunderna får 30-50% rabatt på fondavgiften genom att äga fonderna hos SAVR istället för hos en annan bank. SAVR står under Finansinspektionens tillsyn genom Fondab och erbjuder samma trygghet som storbankerna i form av Insättningsgarantin och det statliga Investerarskyddet. Alla investeringar i fonder och värdepapper innebär en risk och ditt sparande kan både öka och minska i värde. För mer information, vänligen besök savr.com.

Om Redeye
Redeye är specialister på innovativa och snabbväxande nordiska företag inom Life Science och Technology. Bolaget har en marknadsledande position och erbjuder tjänster inom aktieanalys, Corporate Finance och Corporate Broking. Analyserna
utgår från en värdebaserad investeringsfilosofi och en unik ratingmodell. Redeye grundades år 1999, är ett auktoriserat värdepappersbolag och står under Finansinspektionens tillsyn.

Presskontakt:
Mark Siöstedt
m: +46 70 544 77 81
e: mark.siostedt@redeye.se