02:23:35 Europe / Stockholm

Kurs & Likviditet

Kursutveckling och likviditet under dagen för detta pressmeddelande

Kalender

2025-02-19 Bokslutskommuniké 2024
2024-10-31 Kvartalsrapport 2024-Q3
2024-07-24 Kvartalsrapport 2024-Q2
2024-05-23 Ordinarie utdelning HUMBLE 0.00 SEK
2024-05-22 Årsstämma 2024
2024-05-02 Kvartalsrapport 2024-Q1
2024-02-19 Bokslutskommuniké 2023
2023-11-02 Kvartalsrapport 2023-Q3
2023-07-25 Kvartalsrapport 2023-Q2
2023-05-22 Ordinarie utdelning HUMBLE 0.00 SEK
2023-05-19 Årsstämma 2023
2023-05-04 Kvartalsrapport 2023-Q1
2023-02-22 Bokslutskommuniké 2022
2022-11-23 Kvartalsrapport 2022-Q3
2022-08-24 Kvartalsrapport 2022-Q2
2022-07-19 Extra Bolagsstämma 2022
2022-05-25 Kvartalsrapport 2022-Q1
2022-05-06 Ordinarie utdelning HUMBLE 0.00 SEK
2022-05-05 Årsstämma 2022
2022-02-25 Bokslutskommuniké 2021
2021-11-26 Kvartalsrapport 2021-Q3
2021-11-24 Extra Bolagsstämma 2021
2021-08-27 Kvartalsrapport 2021-Q2
2021-05-28 Kvartalsrapport 2021-Q1
2021-05-07 Ordinarie utdelning HUMBLE 0.00 SEK
2021-05-06 Årsstämma 2021
2021-03-05 Bokslutskommuniké 2020
2020-11-25 Kvartalsrapport 2020-Q3
2020-08-26 Kvartalsrapport 2020-Q2
2020-08-05 Extra Bolagsstämma 2020
2020-05-20 Kvartalsrapport 2020-Q1
2020-05-13 Ordinarie utdelning HUMBLE 0.00 SEK
2020-04-20 Årsstämma 2020
2020-02-20 Bokslutskommuniké 2019
2019-11-22 Kvartalsrapport 2019-Q3
2019-08-27 Kvartalsrapport 2019-Q2
2019-05-31 Ordinarie utdelning HUMBLE 0.00 SEK
2019-05-29 Årsstämma 2019
2019-05-23 Kvartalsrapport 2019-Q1
2019-04-09 Extra Bolagsstämma 2019
2019-02-26 Bokslutskommuniké 2018
2018-11-22 Kvartalsrapport 2018-Q3
2018-10-03 Extra Bolagsstämma 2018
2018-08-27 Kvartalsrapport 2018-Q2
2018-06-01 Ordinarie utdelning HUMBLE 0.00 SEK
2018-05-31 Årsstämma 2018
2018-05-24 Kvartalsrapport 2018-Q1
2018-02-23 Bokslutskommuniké 2017
2018-02-20 Extra Bolagsstämma 2017
2017-11-23 Kvartalsrapport 2017-Q3
2017-08-25 Kvartalsrapport 2017-Q2
2017-06-01 Ordinarie utdelning HUMBLE 0.00 SEK
2017-05-31 Årsstämma 2017
2017-05-24 Kvartalsrapport 2017-Q1
2017-02-23 Bokslutskommuniké 2016
2016-11-23 Kvartalsrapport 2016-Q3
2016-10-03 Extra Bolagsstämma 2016
2016-08-25 Kvartalsrapport 2016-Q2
2016-05-24 Kvartalsrapport 2016-Q1
2016-04-06 Ordinarie utdelning HUMBLE 0.00 SEK
2016-04-05 Årsstämma 2016
2016-02-23 Bokslutskommuniké 2015
2015-11-23 Kvartalsrapport 2015-Q3
2015-08-31 Kvartalsrapport 2015-Q2
2015-05-18 Kvartalsrapport 2015-Q1
2015-02-24 Ordinarie utdelning HUMBLE 0.00 SEK
2015-02-23 Bokslutskommuniké 2014

Beskrivning

LandSverige
ListaFirst North Stockholm
SektorHandel & varor
IndustriDagligvaror
Humble Group är en svensk koncern inriktad mot livsmedel och hälsa. Genom forskning och utveckling tillhandahåller gruppen ingredienser, processteknologi och färdiga produkter för tillverkningsindustrin, med försäljning av flera olika typer av socker- och kalorireducerade livsmedel. Bolaget gick tidigare under namnet Bayn Group och har sitt huvudkontor i Stockholm.
2020-02-16 09:00:00

Ansökan om patent för en ny typ av produktionsmetod är inlämnad till PRV för handläggning. Bayn har utvecklat en unik produktionsmetod som möjliggör ett nytt sätt att sammanföra högintensiva sötningsmedel med lösliga kostfibrer. Resultatet innebär att man nu kan blanda olika råvaror till att bilda en ny söt homogen partikellösning som är snarlik traditionellt socker, både till storlek, textur och söthet.

Historiskt har Bayn nyttjat en traditionell metod av "batch-produktion" vilket innebär att råvarorna blandas i en sats åt gången, varvid med mellanliggande rengöring och iordningställande av utrustningen medför höga ställkostnader och därmed ett högt kilopris på den slutliga produkten.

 En annan bi-effekt som vanligtvis uppstår vid sats-tillverkning och annan traditionell tillverkning baserad på flera råvaror och sötningsmedel, är att produkten får en ojämn blandning och där det blir en komplicerad process att ersätta vanligt socker eller andra råvaror med nya alternativa råvaror och sötningsmedel, ett vanligt förekommande hinder för tillverkare och deras R&D.

Med den teknologi som nu testats under det senaste året och nu även lanserats för kommersiell användning genom b.l.a Pändys gelégodis, har Bayn Europe AB nu dokumenterat och säkerställt den tekniska verkshöjden och kartläggning av processen som krävs att möjliggöra ett patent för produktionsmetoden.

Eftersom den nya metoden inte bara är en blandning, utan skapar en homogen partikel, kan man vara säker på att få samma sötma i varje påse, tugga eller I industrinsförpaktingarna. Vi har fokuserat på att få fram en riktig kommersiell ersättare till socker, där graden av söthet är densamma som socker och där kunden helt enkelt bara kan byta ut sockret mot vår nya råvara, som till beteendet är snarlikt men har en helt annan näringsprofil och utan de negativa bi-effekterna av sockret. Det innebär även att vi kan hålla en synonym prisbild på den nya råvaran och snabbare etablera den hos återförsäljare, distributörer, fabriker m.m utan att de behöver räkna om eller justera sitt recept inför varje beställning. Vi ser detta som en viktig pusselbit för att massproducera våra söta EUREBA-fibrer och effektivt kunna etablera råvarorna I vilken industri som helst som använder socker i sina sammansatta livsmedel. - Patrik Edström, VD Bayn Europe.

Vi har en lång erfarenhet av de utmaningar som kan uppstå med att få tillverkare att blanda sötningsmedlen och råvarorna på rätt sätt för att få till en bra slutprodukt. Med den nya lösningen som Bayn nu tillhandahåller så är det mycket enkelt för nya tillverkare att rakt av ersätta socker i sin produktion med EUREBA och skapa en snarlik produkt fast helt utan socker. Att vi sedan kan visa färdiga produkter som löpande säljs i handeln så blir det ett kvitto på att det fungerar hela vägen till slutkonsumenter. Det möjligör även en snabb expansion av nya innovationer och vi är redan i dialog med ytterligare tillverkare där vi tror att det finns goda möjligheter att ersätta traditionella livsmedel genom att göra sockerfria- och sockerreducerade produkter istället. - Simon Petrén, VD Pändy Foods AB.

Sedan PRV nu har bekräftat att patenterings-processen har påbörjats är nästa steg att invänta det tekniska föreläggandet vartefter det internationella patentet kompletteras med. Uppskattningsvis tar hela processen mellan sju månader och två år. Under tiden kommer Bayn nu att forlöpande förfina processen genom reguljära leveranser tillverkade enligt den patentsökta processen.