Söndag 9 November | 15:42:02 Europe / Stockholm

Bifogade filer

Kalender

Est. tid*
2026-02-11 18:00 Bokslutskommuniké 2025
2025-11-05 - Kvartalsrapport 2025-Q3
2025-07-18 - Kvartalsrapport 2025-Q2
2025-05-30 - X-dag ordinarie utdelning DUG 0.00 SEK
2025-05-27 - Årsstämma
2025-04-25 - Kvartalsrapport 2025-Q1
2025-02-28 - Bokslutskommuniké 2024
2024-11-29 - Kvartalsrapport 2024-Q3
2024-10-15 - Extra Bolagsstämma 2024
2024-08-22 - Kvartalsrapport 2024-Q2
2024-06-14 - Årsstämma
2024-05-28 - Kvartalsrapport 2024-Q1
2024-05-23 - X-dag ordinarie utdelning DUG 0.00 SEK
2024-03-22 - Bokslutskommuniké 2023
2023-11-27 - Kvartalsrapport 2023-Q3
2023-08-14 - Kvartalsrapport 2023-Q2
2023-05-12 - X-dag ordinarie utdelning DUG 0.00 SEK
2023-05-11 - Årsstämma
2023-05-11 - Kvartalsrapport 2023-Q1
2023-02-16 - Bokslutskommuniké 2022
2022-12-09 - Extra Bolagsstämma 2022
2022-11-09 - Kvartalsrapport 2022-Q3
2022-08-16 - Kvartalsrapport 2022-Q2
2022-05-12 - X-dag ordinarie utdelning DUG 0.00 SEK
2022-05-11 - Årsstämma
2022-05-10 - Kvartalsrapport 2022-Q1
2022-02-17 - Bokslutskommuniké 2021
2021-11-09 - Kvartalsrapport 2021-Q3
2021-08-11 - Kvartalsrapport 2021-Q2
2021-05-14 - X-dag ordinarie utdelning DUG 0.00 SEK
2021-05-12 - Årsstämma
2021-05-12 - Kvartalsrapport 2021-Q1
2021-02-18 - Bokslutskommuniké 2020
2020-11-06 - Extra Bolagsstämma 2020
2020-10-28 - Kvartalsrapport 2020-Q3
2020-08-20 - Kvartalsrapport 2020-Q2
2020-06-17 - X-dag ordinarie utdelning DUG 0.00 SEK
2020-06-16 - Årsstämma
2020-05-19 - Kvartalsrapport 2020-Q1
2020-02-26 - Bokslutskommuniké 2019

Beskrivning

LandSverige
ListaFirst North Stockholm
SektorHandel & varor
IndustriDagligvaror
DUG Foodtech är verksamma inom livsmedelsbranschen. Bolaget har rötter i forskning vid Lunds universitet och äger patenterade metoder för att utveckla nya sätt att ta vara på potatisens krafter och utveckla matkategorier inom marknaden för växtbaserade livsmedel. Dug Foodtech produkter säljs i Europa och Asien under varumärket DUG. Huvudkontoret ligger i Malmö.

Intresserad av bolagets nyckeltal?

Analysera bolaget i Börsdata!

Vem äger bolaget?

All ägardata du vill ha finns i Holdings!

2025-11-05 18:00:00

Fokus offentliga måltider och lansering DUG Cooking Cream 

 

Juli-september 2025

  • Nettoomsättningen uppgick till 499 TSEK (2102).
  • Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar, EBITDA, uppgick till -5 133 TSEK (-3 613) och EBIT
    uppgick till -5 158 TSEK (-3 632).
  • Resultatet efter skatt uppgick till -6 466 TSEK (-4 452).

 

Januari-september 2025

  • Nettoomsättningen uppgick till 3 178 TSEK (732).
  • Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar, EBITDA, uppgick till -16 199 TSEK (-10 775) och EBIT
    uppgick till -17 062 TSEK (-10 830).
  • Resultatet efter skatt uppgick till -18 421 TSEK (-12 917).

Väsentliga händelser juli-september 2025

  • DUG Foodtech upptar lån om 4,0 MSEK från större aktieägare, styrelseledamot samt styrelseordförande
     
  • DUG:s strategiska satsning att ta plats i skolköken, den offentliga sektorn och inom foodservice är nu möjligt via Martin & Servera och Menigo - de två största aktörerna inom foodservice i Sverige
     
  • DUG Foodtech AB (publ) offentliggör utfall för nyttjande av teckningsoptioner serie 2025/2026.

Utfallet avseende den första teckningsperioden visar att totalt 28 532 180 teckningsoptioner av serie 2025/2026 nyttjades för teckning av totalt 28 532180 aktier, varav 22732956 aktier i serie 2025/2026:1 och 5799224 aktier i serie 2025/2026:2 motsvarande totalt cirka 14,27 MSEK före transaktionskostnader. Samtliga tecknare erlägger betalning genom kvittning motsvarande lånefordringar, uppläggningsavgift och upplupen ränta. Genom att tecknarna kan erlägga betalning genom kvittning är det lån Bolaget upptog i mars2025 från externa långivare, större aktieägare samt Bolagets styrelseordförande till fullo reglerat, och Bolagets totala skulder reduceras avsevärt

Väsentliga händelser efter rapportperiodens utgång

  • Potatisbaserad gelato visar kommersiell potential på HOST Milano
  • DUG Foodtech etablerar samarbete med en tysk bageri- och kafékedja

Koncernens nyckeltal i sammandrag  

TSEK

Q3 2025

Q3 2024

   Q1-Q3
  2025

 Q1-Q3
2024

Helår 2024

Nettoomsättning

499

210

3 178

732

953

Bruttomarginal, %

32

Neg

30

7

3

EBITDA

-5 133

-3 613

-16 199

-10 775

-15 272

EBITDA-marginal, %

Neg.

Neg.

Neg.

Neg.

Neg.

Rörelseresultat (EBIT)

-5 158

-3 632

-17 062

-10 830

-15 416

Rörelsemarginal (EBIT-marginal), %

Neg.

Neg.

Neg.

Neg.

Neg.

Resultat efter skatt

-6 466

-4 452

-18 421

-12 917

-17 965

Vinstmarginal, %

Neg.

Neg.

Neg.

Neg.

Neg.

Resultat per aktie, före och efter utspädning, kr

-0,04

-0,11

-0,31

-0,31

-0,23

Soliditet, %

88

52

88

-16

93

Eget kapital per aktie, kr

0,29

 

0,70

0,29

0,29

0,38

Balansomslutning

57 100

54 871

57 100

54 871

59 269

Kassaflöde från den löpande verksamheten

-4 202

-4 451

-18 563

-12 619

-19 742

Medelantalet anställda

5

5

5

5

5

VD HAR ORDET

DUG Foodtech har nått genombrott i den offentliga måltiden samt tecknar avtal med bageri- och kafékedja i Tyskland

De första nio månaderna 2025 visar ökad försäljning, 334% ökning jämfört med föregående år. Listningar med de två största aktörerna, Martin & Servera samt Menigo, möjliggör nu volymbearbetning i den offentliga sektorn. Nu har vi förutsättningar att vara del i de offentliga upphandlingarna i de 290 kommunerna i Sverige som serverar ungefär tre miljoner måltider dagligen. Sponsorskapet i Sveriges Offentliga Måltider 2025 har etablerat kontakter med tongivande kockar och skolkök i Sverige.

Lång tids bearbetning har nu gett resultat. Ett flertal av de större kommunerna i Sverige har och kommer att implementera DUG:s potatisdryck i sina måltider. Som tidigare påpekat fungerar DUG:s produktportfölj utmärkt i matlagning och bakning. Det innebär att kommuner och skolkök kan nå sina uppsatta hållbarhets- och klimatmål. Många skolkök gör nu sin potatismos med DUG och halverar klimatavtrycket och skapar en måltid för alla.

DUG Cooking Cream, som är glutenfri, laktosfri, fri från förtjockningsmedel har en fin neutral smak, har nu testats av flertalet skolkök med utmärkta recensioner. Vi planerar att lansera DUG Cooking cream under kvartal 1 2026.

I oktober presenterade vi gelato på en av världens första mässor för livsmedel, drycker, utrustning och tjänster inom hotell- och restaurangbranschen, HOST i Milano. Det står klart att DUG:s produktportfölj med sin neutralitet fungerar mycket bra i både glass, mjukglass, gelato och bakning. Vi ser fortsatta möjligheter inom den växtbaserade ingrediensförsäljningen.

Vi har idag ingått ett avtal med ett medelstort familjeägt bageri och kaféverksamhet i Tyskland som efter omfattande utvärdering har beslutat att använda DUG:s produkter både som ingrediens samt på deras kaféer. Samarbetet kommer innebära nya kontaktytor med distributörer inom både bagerinäringen och food service i Tyskland. Avtalet blir en första referens inom bageriindustrin.

I Tyskland får vi enormt mycket bra feedback, både från konsumenter och press. Ett antal kundaktiviteter har senarelagts vilket innebär att försäljningen tagit längre tid än väntat, vilket återspeglar resultatet i kvartal 3.

Tyskland är en viktig marknad för växtbaserade livsmedel, vi ser tydligt att vår DUG-produktportfölj kommer att ha en betydande roll i Food Servicesektorn och på ingrediensmarknaden.

Sammanfattningsvis har det intensiva arbetet mot den offentliga sektorn äntligen gett resultat. Vi ser med stor tillförsikt fram emot lansering av DUG Cooking Cream. Efterfrågan på växtbaserade ingredienser till industrin ökar och vi ser stora möjligheter för våra produkter i den kategorin.

Avslutningsvis vill jag tacka teamet på DUG Foodtech AB samt förtroendet från våra ägare och styrelse. Vi fortsätter att intensivt arbeta med försäljningsdrivande insatser på våra nyckelmarknader.

Helene Nielsen, VD

 

Denna information är sådan som DUG Foodtech AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 5 november 2025, klockan 18.00 CEST.

För mer information kontakta:

Helene Nielsen, verkställande direktör.
Tel: 0732 22 76 35
E-post:
helene.nielsen@dugfoodtech.com