Söndag 22 December | 09:55:16 Europe / Stockholm

Kalender

Tid*
2025-08-22 08:30 Kvartalsrapport 2025-Q2
2025-05-16 08:30 Kvartalsrapport 2025-Q1
2025-02-21 13:00 Bokslutskommuniké 2024
2024-11-29 - Kvartalsrapport 2024-Q3
2024-10-15 - Extra Bolagsstämma 2024
2024-08-22 - Kvartalsrapport 2024-Q2
2024-06-14 - Årsstämma
2024-05-28 - Kvartalsrapport 2024-Q1
2024-05-23 - X-dag ordinarie utdelning DUG 0.00 SEK
2024-03-22 - Bokslutskommuniké 2023
2023-11-27 - Kvartalsrapport 2023-Q3
2023-08-14 - Kvartalsrapport 2023-Q2
2023-05-12 - X-dag ordinarie utdelning DUG 0.00 SEK
2023-05-11 - Årsstämma
2023-05-11 - Kvartalsrapport 2023-Q1
2023-02-16 - Bokslutskommuniké 2022
2022-12-09 - Extra Bolagsstämma 2022
2022-11-09 - Kvartalsrapport 2022-Q3
2022-08-16 - Kvartalsrapport 2022-Q2
2022-05-12 - X-dag ordinarie utdelning DUG 0.00 SEK
2022-05-11 - Årsstämma
2022-05-10 - Kvartalsrapport 2022-Q1
2022-02-17 - Bokslutskommuniké 2021
2021-11-09 - Kvartalsrapport 2021-Q3
2021-08-11 - Kvartalsrapport 2021-Q2
2021-05-14 - X-dag ordinarie utdelning DUG 0.00 SEK
2021-05-12 - Årsstämma
2021-05-12 - Kvartalsrapport 2021-Q1
2021-02-18 - Bokslutskommuniké 2020
2020-11-06 - Extra Bolagsstämma 2020
2020-10-28 - Kvartalsrapport 2020-Q3
2020-08-20 - Kvartalsrapport 2020-Q2
2020-06-17 - X-dag ordinarie utdelning DUG 0.00 SEK
2020-06-16 - Årsstämma
2020-05-19 - Kvartalsrapport 2020-Q1
2020-02-26 - Bokslutskommuniké 2019

Beskrivning

LandSverige
ListaFirst North Stockholm
SektorHandel & varor
IndustriDagligvaror
DUG Foodtech är verksamma inom livsmedelsbranschen. Bolaget har rötter i forskning vid Lunds universitet och äger patenterade metoder för att utveckla nya sätt att ta vara på potatisens krafter och utveckla matkategorier inom marknaden för växtbaserade livsmedel. Dug Foodtech produkter säljs i Europa och Asien under varumärket DUG. Huvudkontoret ligger i Malmö.
2024-11-29 10:47:28

Från januari 2025 blir DUG Foodtech stolt huvudpartner till Sveriges Offentliga Måltider (SOM). DUG Foodtech:s produktportfölj bidrar med ett betydande mervärde till de offentliga måltiderna i Sverige genom sitt låga koldioxidavtryck. Samarbetet inkluderar presentationen av den prestigefyllda kategorin Årets Klimatkök, en hyllning till innovativa och klimatvänliga lösningar inom offentliga måltider.

Sveriges Offentliga Måltider har valt att samarbeta med DUG Foodtech tack vare företagets funktionella produkter utvecklade för matlagning, bakning och som dryck. DUG:s potatisbaserade sortiment har ett av de lägsta klimatavtrycken i sin kategori, är glutenfritt, laktosfritt, har låg sockerhalt och är helt fritt från de 14 vanligaste allergenerna.

"Vi är otroligt stolta över att samarbeta med SOM och att få presentera Årets Klimatkök. Detta partnerskap är ett stort steg i vår vision att göra framtidens offentliga måltider både hållbara, goda och tillgängliga för alla," säger Helene Nielsen, vd på DUG Foodtech.

 

SOM - en helhetsbedömning av offentliga måltider
Sveriges Offentliga Måltider, tidigare White Guide Junior & Senior, är Sveriges enda tävling som bedömer helheten i offentliga måltider. Förutom smak och näring bedöms måltidsmiljö, pedagogiskt samarbete, hållbarhet, och kommunala satsningar. Drygt 400 förskolor, skolor och seniorboenden har utvärderats under det senaste året.

 

Årets Klimatkök - en kategori som inspirerar
Kategorin Årets Klimatkök lyfter fram initiativ och projekt som gör klimatfrågan till en inspirerande del av måltidsupplevelsen. Här premieras kreativitet, lekfullhet och mod i kommunikationen kring hållbar mat. Genom denna kategori vill DUG Foodtech och SOM skapa engagemang och medvetenhet kring vikten av klimatvänliga måltider.

 

Ett gemensamt mål: en hållbar framtid
DUG Foodtech och SOM delar visionen om att lyfta fram hållbara och allergivänliga måltidslösningar. Genom att synliggöra goda exempel och hylla innovativa initiativ hoppas samarbetet inspirera fler aktörer att ta ansvar för en hållbar framtid - en måltid i taget.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

DUG Foodtech AB (publ)

Helene Nielsen, verkställande direktör

Tel: +46 732 22 76 35

E-post: helene.nielsen@dugfoodtech.com


 

Om DUG Foodtech

DUG Foodtech ska vara det naturliga valet för alla aktörer i omställningen till växtbaserade livsmedel. Bolagets affärsidé är att använda egna patenterade metoder, innovativa lösningar och kunskap för att utveckla, sälja produkter som marknaden efterfrågar. För att livsmedelsindustrin ska nå sina uppsatta klimatmål krävs förändringar. Bolaget bidrar genom sin satsning på växtbaserade livsmedel med lågt klimatavtryck, råvaror som är lättodlade och tillgängliga samt har hälsofördelar för slutkonsument. Bolaget och dess väletablerade samarbetspartners på prioriterade marknader och kanaler ger förutsättningar att växa på en global marknad, värderad till 100 miljarder US-dollar. Aktien är noterad på Nasdaq First North och handlas under namnet DUG. Läs mer på ir.dugdrinks.com. Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon: 08-5030 15 50 eller e-post: ca@mangold.se.