Torsdag 31 Oktober | 13:18:09 Europe / Stockholm
2024-10-23 08:30:00

DUG Foodtech meddelar idag att Fredrik Marquard har anslutit sig till företaget som ny försäljningschef. Fredrik, som har lång erfarenhet inom försäljning och ledarskap inom livsmedelsbranschen, kommer att ansvara för att driva och utveckla försäljningsstrategierna på den svenska marknaden.

Fredrik har en bred bakgrund inom både försäljning och gastronomi, med erfarenheter från roller som köksmästare och restaurangchef innan han övergick till försäljnings- och ledarroller. Han har tidigare innehaft positioner hos välrenommerade företag som Oatly, Nespresso, Barilla, och Hammars Bryggeri. Under sin karriär har Fredrik byggt upp omfattande kunskap inom non-dairy-sektorn, vilket gör honom till en perfekt match för DUG Foodtech:s satsningar på hållbara och innovativa produkter.

"DUG Foodtech är ett innovativt företag med produkter som ligger i framkant och som gör skillnad. Med min resa inom non-dairy-kategorin tror jag att jag kan bidra med värdefull erfarenhet på den svenska marknaden. Det finns en spännande resa framför oss, och jag är övertygad om att vi kommer att lyckas. Jag ser fram emot att bidra till DUG Foodtech:s fortsatta tillväxt med energi och engagemang", säger Fredrik Marquard.

"Jag har samarbetat med Fredrik tidigare på Oatly och har stor tilltro till hans kompetens, särskilt när det gäller Food service och offentlig sektor. Hans erfarenhet och passion kommer att spela en avgörande roll i vår fortsatta tillväxtresa", säger Helene Nielsen, vd för DUG Foodtech.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

DUG Foodtech AB (publ)

Helene Nielsen, verkställande direktör

Tel: +46 732 22 76 35

E-post: helene.nielsen@dugfoodtech.com

Om DUG Foodtech

DUG Foodtech ska vara det naturliga valet för alla aktörer i omställningen till växtbaserade livsmedel. Bolagets affärsidé är att använda egna patenterade metoder, innovativa lösningar och kunskap för att utveckla, sälja produkter som marknaden efterfrågar. För att livsmedelsindustrin ska nå sina uppsatta klimatmål krävs förändringar. Bolaget bidrar genom sin satsning på växtbaserade livsmedel med lågt klimatavtryck, råvaror som är lättodlade och tillgängliga samt har hälsofördelar för slutkonsument. Bolaget och dess väletablerade samarbetspartners på prioriterade marknader och kanaler ger förutsättningar att växa på en global marknad, värderad till 100 miljarder US-dollar. Aktien är noterad på Nasdaq First North och handlas under namnet DUG. Läs mer på ir.vegoflund.se. Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon: 08-5030 15 50 eller e-post: ca@mangold.se.