21:38:07 Europe / Stockholm

Kalender

2024-08-28 Kvartalsrapport 2024-Q2
2024-06-14 X-dag ordinarie utdelning EATG 0.00 SEK
2024-06-13 Årsstämma 2024
2024-05-28 Kvartalsrapport 2024-Q1
2024-02-07 Bokslutskommuniké 2023
2023-11-28 Kvartalsrapport 2023-Q3
2023-08-29 Kvartalsrapport 2023-Q2
2023-06-16 X-dag ordinarie utdelning EATG 0.00 SEK
2023-06-15 Årsstämma 2023
2023-05-30 Kvartalsrapport 2023-Q1
2023-02-07 Bokslutskommuniké 2022
2022-11-29 Kvartalsrapport 2022-Q3
2022-08-30 Kvartalsrapport 2022-Q2
2022-06-17 X-dag ordinarie utdelning EATG 0.00 SEK
2022-06-16 Årsstämma 2022
2022-05-31 Kvartalsrapport 2022-Q1
2022-02-01 Bokslutskommuniké 2021
2021-11-30 Kvartalsrapport 2021-Q3
2021-08-31 Kvartalsrapport 2021-Q2
2021-07-01 X-dag ordinarie utdelning EATG 0.00 SEK
2021-06-30 Årsstämma 2021
2021-05-25 Kvartalsrapport 2021-Q1
2021-01-26 Bokslutskommuniké 2020
2020-12-10 Extra Bolagsstämma 2020
2020-11-24 Kvartalsrapport 2020-Q3
2020-08-25 Kvartalsrapport 2020-Q2
2020-07-01 X-dag ordinarie utdelning EATG 0.00 SEK
2020-06-30 Årsstämma 2020
2020-05-26 Kvartalsrapport 2020-Q1
2020-01-24 Bokslutskommuniké 2019
2019-11-26 Kvartalsrapport 2019-Q3
2019-08-27 Kvartalsrapport 2019-Q2
2019-05-28 Kvartalsrapport 2019-Q1
2019-04-04 X-dag ordinarie utdelning EATG 0.00 SEK
2019-04-03 Årsstämma 2019
2019-01-30 Bokslutskommuniké 2018
2018-11-27 Kvartalsrapport 2018-Q3
2018-08-30 Kvartalsrapport 2018-Q2
2018-06-29 X-dag ordinarie utdelning EATG 0.00 SEK
2018-06-28 Årsstämma 2018
2018-05-29 Kvartalsrapport 2018-Q1

Beskrivning

LandSverige
ListaSpotlight
SektorIndustri
IndustriIndustriprodukter
Eatgood Sweden är en utvecklare av konsumentelektronik. Bolaget har utvecklat Lightfry, en luftfriteringsmaskin som till skillnad från traditionell tillagning inte innehåller olja vid tillagningen. Visionen är att erbjuda en produkt som kan användas av såväl professionella restaurangkök som snabbmatsanläggningar. Bolaget har produktutveckling och huvudkontor i Borås.
2024-07-16 14:42:39

Eatgood Sweden AB har tillsammans med Dixie Burgers gjort succé på Roskilde-festivalen med luftfriterade pommes frites i stor skala. Under festivalens åtta dagar serverades det 14.000 pommes frites portioner till festivalbesökarna. För produktionen stod sex stycken Lightfry-enheter för att klara av kapacitetsbehovet från många hungriga besökare. Högvolymproduktion är nu testat och verifierat med flaggan i topp!

[Dixie front.jpg][Tummen upp för Lightfry.jpg]På en slutsåld Roskilde-Festival kunde de 125000 betalande besökarna för första gången avnjuta burgare från Dixie Burger tillsammans med pommes frites! Och inte vilka pommes frites som helst utan sådana som tillagats med hjälp av Lightfrys varmluftsteknologi och som därför var betydligt mer hälsosamma än det traditionella alternativet! Under de åtta dagarna som festivalen pågick så användes Lightfry från EatGood Sweden AB för att tillaga sammanlagt 14 000 portioner pommes frites till Dixie Burgers kunder. Dixie Burger har tidigare avstått från att erbjuda pommes frites eftersom oljefritering kräver både ventilation och huv vilket inte är optimalt när maten måste tillagas och serveras från tält. Tillagningen behöver också vara  enkel och säker så att samtliga de 360 personer som under veckan arbetar skift i Dixie Burgers servering klarar av den. Och enklare än med en Lightfry från EatGood blir det inte:

[Full fart i köket.jpg]

Ett program att välja för hel påse om 2,5kg och en knapp att trycka på. När du väl fyllt korgen med pommes frites och startat programmet så är det bara till att vänta tills det är klart. Efter att du har dragit ut korgen töms den automatisk ner i en kantin utan att du behöver röra någonting - risken för att bränna sig är lika med noll.Det här upplägget gjorde Lightfry populär bland personalen som också uttryckte sin uppskattning för kvalitén på den färdiga produkten: Härlig konsistens, krispighet och smak. Med totalt 14000 serverade portioner är det lätt att hävda att Dixie Burgers kunder höll med.

Att det går att rocka fett och samtidigt äta hälsosamt får därmed numera anses vara bevisat.

"Vår Lightfry-teknologi bygger på varmluft i stället för olja och ger en mer hälsosam mat samtidigt som den är betydligt mer säker för personalen som använder den. Samtidigt som våra enheter kan fritera, grilla, ångkoka och rosta med samma goda resultat kräver den mindre energi, mindre underhåll och mindre arbete med att ta hand om den använda fritösoljan vilket gör den mer attraktiv från ett hållbarhetsperspektiv", säger Henrik Önnermark, vd för EatGood Sweden AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Önnermark, VD EatGood Sweden AB
Telefon: 0736-87 21 26
E-post: henrik@eatgood.se

Kort om EatGood

EatGood Sweden AB har utvecklat Lightfry-ugnen för att tillaga mat så som pommes frites utan frityrolja, vilket påverkar arbetsmiljön positivt för de som arbetar i restaurangköken men framförallt ger betydligt nyttigare mat för konsumenterna. Utöver att replikera fritering med olja så kan Lightfry ångkoka, grilla, rosta och torka råvaror som skapar oändliga möjligheter. EatGood står inför en kommande expansion av verksamheten med möjlighet till försäljning på en internationell marknad,inkluderandes marina installationer, till ett antal större kunder inom snabbmatsbranschen och restaurangbranschen samt andra matställen så som skolor, sjukhus, och personalmatsalar.