05:55:11 Europe / Stockholm

Bifogade filer

Kurs & Likviditet

Kursutveckling och likviditet under dagen för detta pressmeddelande

Kalender

2020-11-27 Kvartalsrapport 2020-Q3
2020-08-28 Kvartalsrapport 2020-Q2
2020-08-03 15-6 2020
2020-07-01 Ordinarie utdelning MENU B 0.00 SEK
2020-06-30 Årsstämma 2020
2020-05-27 Kvartalsrapport 2020-Q1
2020-02-21 Bokslutskommuniké 2019
2019-11-08 Kvartalsrapport 2019-Q3
2019-08-23 Kvartalsrapport 2019-Q2
2019-06-27 Årsstämma 2019
2019-06-13 Ordinarie utdelning MENU B 0.00 SEK
2019-05-24 Kvartalsrapport 2019-Q1
2019-05-16 Extra Bolagsstämma 2018
2019-02-22 Bokslutskommuniké 2018
2019-02-08 Extra Bolagsstämma 2019
2018-11-23 Kvartalsrapport 2018-Q3
2018-08-31 Kvartalsrapport 2018-Q2
2018-06-12 Årsstämma 2018
2018-05-25 Kvartalsrapport 2018-Q1
2018-05-15 Ordinarie utdelning MENU B 0.00 SEK
2018-02-22 Bokslutskommuniké 2017
2017-11-24 Kvartalsrapport 2017-Q3
2017-09-25 Extra Bolagsstämma 2017
2017-08-25 Kvartalsrapport 2017-Q2
2017-05-23 Årsstämma 2017
2017-05-19 Kvartalsrapport 2017-Q1
2017-04-05 Ordinarie utdelning MENU B 0.00 SEK
2017-02-24 Bokslutskommuniké 2016

Beskrivning

LandDanmark
ListaSpotlight
SektorTjänster
IndustriIT-konsult & onlinetjänster
MenuPay har utvecklat en app-baserad tjänst anpassad för restaurangbesök. Appen används främst bland företag och dess anställda. Genom användning kan kundens medarbetare boka bord och erhålla rabatt, samtidigt som bokningen och dess tillhörande kostnader anpassas i relation till bolagets administrativa system. Bolaget etablerades under 2011 och har sitt huvudkontor i Taastrup.
2020-03-18 15:27:13

Den ständigt förvärrade situationen med anledning av COVID-19-viruset har stängt många restauranger efter order från den danska regeringen. Takeaway kan fortfarande beställas. Samtidigt skickas många företagsanställda hem utan möjlighet att besöka restaurangerna för affärs- och privata besök. Detta är en oöverträffad situation.

På grund av den exceptionella marknadssituationen till följd av COVID-19-viruset och en minskad efterfrågan måste MENUPAY nu titta på alla möjliga alternativ för att minska kostnaderna. Tyvärr inkluderar detta tillfälliga permitteringar av 60 procent av de anställda från och med idag. Ett antal som kan ökas. I detta sammanhang har MENUPAY valt att använda den danska regeringens erbjudande om lönekompensation i enlighet med "trepartsavtalet om tillfällig lönekompensation för anställda på den privata arbetsmarknaden".

Kim Lykke Sommer, VD för MenuPay, kommenterar

"Vi fortsätter att vara beredda att hjälpa våra restaurangpartners och företag med take-away- och bageriprodukter, men behovet av marknadsföring, nya avtal och traditionell kundvård är begränsat just nu. Därför har vi valt att återlämna en stor del av personalen för att minska våra kostnader. Jag hoppas att marknaden snart kommer att normaliseras igen och när den gör det kommer vi igen att vara redo att hjälpa till att fylla restaurangerna med bra företagskunder, säger VD Kim Lykke Sommer."