Bifogade filer
Beskrivning
Land | Sverige |
---|---|
Lista | Spotlight |
Sektor | Hälsovård |
Industri | Medicinteknik |
Sammanfattning av bokslutskommuniké
- Bolagets intäkter, genom aktivering av utvecklingskostnader, uppgick till 1 073 KSEK (954 KSEK).
- Rörelseresultatet uppgick till -1 844 KSEK (-1 614 KSEK).
- Resultat per aktie uppgick till -0,05 SEK (-0,14 SEK).
- Periodens kassaflöde uppgick till 874 KSEK (-1 549 KSEK).
- Vid periodens utgång uppgick Bolagets likvida medel till cirka 11 MSEK.
- Bolagets intäkter, genom aktivering av utvecklingskostnader, uppgick till 4 580 KSEK (3 665 KSEK).
- Rörelseresultatet uppgick till -7 045 KSEK (-6 869 KSEK).
- Resultat per aktie uppgick till -0,25 SEK (-0,33 SEK).
- Periodens kassaflöde uppgick till -1 174 KSEK (-7 159 KSEK).
Belopp inom parentes avser motsvarande period föregående år.951
Väsentliga händelser under fjärde kvartalet- Odinwell kommunicerade beskedet att Bolagets styrelseordförande och grundare, Patrik Byhmer, avled i december.
Förändringar i valberedningen. Anna Nillius Gröndahl utsågs som sammankallande i valberedningen till följd av Patrik Byhmers bortgång.
Per Nellgård utsågs till ny ordförande för Odinwell AB fram till nästa årsstämma.
VD Susanne Olauson har ordet
Det känns rätt att börja med den svåraste händelsen under kvartalet. Under årets sista dagar förlorade vi vår Det känns rätt att börja med den svåraste händelsen under kvartalet. Under årets sista dagar förlorade vi vår styrelseordförande Patrik Byhmer efter en tids kämpande mot cancer. Patrik var en av grundarna till Odinwell. Vi kommer att sakna Patriks driv, analytiska förmåga och entreprenörsanda. Per Nellgård tar över ordförandeposten fram till bolagsstämman.
Vi flyttade Odinwells positioner framåt inom flera områden under 2023 både genom möten med presumtiva samarbetspartners, samarbete med HighFive innovations hub inom Halmstad kommun & Halmstad Högskola samt inlämnade av Vinnova ansökan för möjliggörande av accelerering av produktutvecklingen tillsammans med Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Göteborgs Universitet.
Samarbetet med HighFive, som är en regional nod i Halmstad för innovation och entreprenörskap, utgår ifrån HighFives väletablerade AI.m-process för att komma fram till en struktur och ett arbetssätt för att implementera AI och maskininlärning i Odinwells produkter. En del av projektet fokuserar på hur man med AI kan bearbeta vår insamlade data för att ge vården möjligheter att kunna dra bättre slutsatser. Stor vikt läggs också på användarflöde och hur informationen bäst kan presenteras för sjukvårdspersonal. Projektet avslutas under Q1 2024, men kan få en fortsättning.
Vi har lämnat in en ansökan till Vinnova med syfte att erhålla finansiering till ett samverkansprojekt inom avancerad sårvård tillsammans med Sahlgrenska universitetssjukhuset och Göteborgs universitet. Projektets primära mål är att validera bolagets patenterade teknik genom initiala kliniska tester på sår samt att optimera Odinwells egenutvecklade avancerade sårvårdssystem. Besked på ansökan, kommer i slutet av mars.
Genom vårt projekt med Leap for Life, vilket slutrapporterades under våren 2023, fann vi att sårvårdssjuksköterskor vill ha information tidigt om infektioner samt att om bandaget sitter på patienten. Sårsjuksköterskorna berättade att varje gång ett bandage öppnas / tas av så ökar läkningstiden med minst sex timmar, så har du ett bandage, "pilla inte på det". Syftet med alla ovanstående projekt är att accelerera utvecklingen av vårt koncept med mål att få vår produkt på marknaden.
Flera artiklar och utredningar visar att patientens ekosystem kommer att vara avgörande för vårdens möjligheter att leverera vård; inte bara genom egna anställda utan även alla runt patienten som partners, grannar, anhöriga och barn. Bristen på anställda i vården ökar, men ökar gör också antalet patienter som behöver vård. Det gapet kommer att ta många år att överbrygga och det är där medicinteknik med olika AI-lösningar måste komma in för att brygga över och hjälpa till att lösa problemet. Lösningarna kommer inte att ta jobbet ifrån någon, utan komplettera och göra att vårdpersonalen kommer att räcka till för fler. Här ser vi en självklar plats för vår teknologi och produkt som kommer att kunna hjälpa många patienter med svårläkta sår och även bevaka akuta operationssår, och meddela när såret drabbas av infektion.
Vår patenterade teknik kan bidra till snabbare återhämtning och ökad livskvalitet samtidigt som den kan bidra till att effektivisera sjukvården genom att minska arbetsbelastningen för sjuksköterskor och läkare. Potentialen att tillhandahålla säkrare, mer exakt och hållbar sårvård har långtgående positiva effekter för miljontals patienter världen över.
Vi har också flyttat till nya lokaler som tillåter att vi utvecklar och växer framåt och därmed vinkat av våra tidigare lokaler som var mer anpassade för tiden när covid härjade. Vi har utökat teamet med nya medarbetare som breddar och ökar vår sammanlagda kompetens.
Vi tycker också att det tar lång tid att bygga upp företag, processer och utveckla banbrytande teknologi och vi önskar att det kunde gå fortare. Jag vill tacka för ert tålamod och vi i teamet jobbar på så fort vi kan. Tack till Odinwell teamet för att ni jobbar på framåt hela tiden. Stort tack till alla aktieägare som tror på Odinwell; vårt team och teknologi. Nu ser vi fram emot 2024!
Susanne Olauson, VD Odinwell AB