04:53:51 Europe / Stockholm

Bifogade filer

Kurs & Likviditet

Kursutveckling och likviditet under dagen för detta pressmeddelande

Beskrivning

LandSverige
ListaLarge Cap Stockholm
SektorIndustri
IndustriIndustriprodukter
Storskogen är en privatägd bolagsgrupp som förvärvar och driver bolag inom varierande sektorer. Bolaget är uppdelat i tre affärsområden: tjänster, handel och industri. Visionen är att vara en långsiktig ägare med kapacitet att stötta företagen med kapital och kompetens. Bolaget fokuserar på förvärv av små- och medelstora företag inom Norden och Europa. Storskogen grundades 2012 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Kalender

2022-02-23 Bokslutskommuniké 2021
2021-11-18 Kvartalsrapport 2021-Q3
2021-10-13 07:30:00

Storskogen har ingått avtal om att förvärva majoriteten av aktierna i VINAB, Verkstadsindustri i Norr AB, som arbetar med tillverkning, montage, reparationer och underhåll inom tungindustri. VINAB rapporterade en omsättning på 253 miljoner kronor och ett rörelseresultat (EBIT) på 17,5 miljoner kronor under 2020.

VINAB är en leverantör av tjänster inom tung verkstadsindustri med fokus på svensk gruvindustri och levererar tjänster inom projektledning, mekanisk konstruktion, rörsvetsning och montage. Bolaget är närvarande i Norrbotten, med huvudkontor i Gällivare. Vid utgången av 2020 hade bolaget 85 anställda. Bolaget kommer att ingå i Storskogens vertikal Industriteknik, som är en del av affärsområdet Industri.

"Vi är mycket glada över att ha förvärvat VINAB. Det är ett väldigt fint bolag som genom fokus på kvalité och aktivt utvecklingsarbete genom hela organisationen har skaffat sig en mycket stark position som tjänsteleverantör inom tung verkstadsindustri. Det ska bli enormt spännande att stötta bolaget på den fortsatta resan" säger Fredrik Bergegård, EVP och affärsområdeschef för Industri.

VINAB:s nuvarande ägare Olle Henriksson kommer att stanna kvar i bolaget efter förvärvet som affärsutvecklingsansvarig. Vd Per Stöckel stannar även kvar i sin roll.

"Vi är väldigt glada och stolta att få Storskogen som ny långsiktig ägare. Vi tror detta kan hjälpa oss att accelerera den tillväxtfas vi är inne i och skapa ett ännu bättre erbjudande för våra kunder tillsammans med Storskogens övriga bolag" säger Olle Henriksson, affärsutvecklingsansvarig på VINAB.

Storskogen förväntas tillträda VINAB i mitten av fjärde kvartalet 2021 och förvärvet bedöms få en marginellt positiv effekt på Storskogens resultat per aktie för innevarande år. Förvärvet är villkorat av godkännande från Konkurrensverket.