20:43:38 Europe / Stockholm

Bifogade filer

2020-02-19 12:00:00

Pressmeddelande 2020-02-19:

Redeye inleder bevakning av norska biometribolaget Zwipe. Bolaget genomförde en IPO i januari 2019 och noterades på Merkur Market i Norge, sedan januari 2020  är Zwipe även parallelnoterad på svenska Nasdaq First North Growth Market. Nu inleder Redeye bevakning av bolaget med ett base case satt på 9 NOK. 

Techbolaget Zwipe, utvecklar batterifri biometrisk identifiering i bland annat betalkort. Bolaget som i början av 2019 noterades på Merkur Market i Norge och i slutet av 2019 dubbelnoterades på Nasdaq First North Growth Market har haft en nedåtgående kursutveckling sedan noteringen. 

I initialanalysen är base case satt till 9 NOK, bear case 2 NOK och bull case till 25 NOK. Idag handlas aktien kring 5,50 NOK.

- Potentiella triggers ligger först i slutet av året, kommenterar Magnus Skog, techanalytiker som tillsammans med Viktor Westman, analytiker på Redeye gjort initialanalysen.

Den biometriska betalkort-marknaden är fortfarande outvecklad och ännu finns inget bolag som säljer biometriska betalkort i större skala. Zwipe har kommunicerat att de har inlett ett samarbete med korttillverkaren Idemia, med målet att reducera totalkostnaden för att tillverka ett biometriskt betalkort från dagens USD 20, till USD 10. Redeyes analytiker ser partnerskapet som gynnsamt för Zwipe och bedömer att det kan leda till piloter i slutet av 2021. Skulle piloterna försenas är det inte positivt för Zwipe.

- Större bolag har muskler att vänta ut en försenad marknad, vilket Zwipe dock inte har utan tillskott av nytt kapital, sammanfattar Magnus Skog.

 

Om Redeye: 

Redeye är specialister på innovativa och snabbväxande nordiska företag inom Life Science och Technology. Bolaget har en marknadsledande position och erbjuder tjänster inom aktieanalys, Corporate Finance och Corporate Broking. Analyserna utgår från en värdebaserad investeringsfilosofi och en unik ratingmodell. Redeye grundades år 1999, är ett auktoriserat värdepappersbolag och står under Finansinspektionens tillsyn.

Fler nyheter hittar du Redeyes PressrumDet här mejlet skickades till pressify+@meltwater.com
Redeye AB, Mäster samuelsgatan 42, Stockholm, Stockholm 111 57, Sverige
Avregistrera