17:27:01 Europe / Stockholm

Bifogade filer

Prenumeration

2020-03-24 12:00:00

2020-03-24

Trots kraftiga börsfall de senaste veckorna har Redeyes Top Picks-portfölj klarat sig betydligt bättre än index. På ett år är Redeyes modellportfölj upp +3% medan OMXSPI tappat -18%.
- Det är lätt att göra vinst när börsen går bra, det är betydligt svårare i en björnmarknad. Här visar sig hittills styrkan i Redeyes investeringsfilosofi, säger Björn Fahlén, vd på Redeye.

Börsrasen världen över har varit dramatiska och svenska index är ned med cirka 30 procent från årsskiftet. Redeyes modellportfölj Top Picks, som styrs av en kommitté av analytiker och förvaltare, har också minskat men inte lika kraftigt. Enligt Björn Fahlén, vd på Redeye, är två av anledningarna Redeyes konsekventa investeringsfilosofi och unika fundamentala analys av bolag. Fahlén som också är personen bakom investeringsstrategin säger vidare att;

"Vi investerar långsiktigt och har det senaste året koncentrerat portföljen till kvalitetsbolag med duktiga människor, starka affärsmodeller och goda finanser. Då vi var sent i cykeln och värderingarna höga, har Top Picks även haft cirka 30% kassa som vi nu har möjlighet att investera i snabbväxande kvalitetsbolag som är inte är konjukturokänsliga."

Historiskt har har Redeyes modellportfölj slagit index och gett klart högre avkastning än svenska småbolagsfonder. På fem år summerar avkastningen till +150% mot -11% för jämförelseindexet OMXSPI. Fokus i investeringarna är och har varit kvalitetsbolag. Det är dock i dessa oroliga tider som investeringsstrategin verkligen sätts på prov, menar Fahlén.

"Hög avkastning är lätt när börsen går bra, det är betydligt svårare i en björnmarknad. Även om marknadsläget är extremt just nu, tror vi att vår portföljstrategi har goda förutsättningar att fortsätta överavkasta börsen långsiktigt. Vi ser nu goda möjligheter att köpa bolag som vi varit intresserade av länge men där värderingarna inte varit attraktiva."
 
 
 
Presskontakt:
Sanna Hallert
m: +46 73 501 98 30
e: sanna.hallert@redeye.se

Om Redeye: 
Redeye är specialister på innovativa och snabbväxande nordiska företag inom Life Science och Technology. Bolaget har en marknadsledande position och erbjuder tjänster inom aktieanalys, Corporate Finance och Corporate Broking. Analyserna utgår från en värdebaserad investeringsfilosofi och en unik ratingmodell. Redeye grundades år 1999, är ett auktoriserat värdepappersbolag och står under Finansinspektionens tillsyn.

Fler nyheter hittar du Redeyes PressrumDet här mejlet skickades till pressify+@meltwater.com
Redeye, Mäster Samuelsgatan 42, 10th floor, Stockholm, Stockholm 103 87, Sweden
Avregistrera