21:02:18 Europe / Stockholm

Bifogade filer

2020-03-18 12:00:00

Pressmeddelande: 2020-03-18

Digital underhållning, och i synnerhet spel, har blivit en av de säkrare korten på börsen sedan coronavirusutbrottet. Visserligen har även aktier inom spelsektorn sett större kursnedgångar, men inte samma kurskollaps som andra sektorer. Enligt Redeye är detta ett hälsosamt tecken på en totalt sett ohälsosam marknad. 

Spelföretag kommer sannolikt att gynnas när fler och fler människor hamnar i karantän runtom i världen. Världens största digitala plattform för PC-spel, Steam, har ökat i popularitet de senaste veckorna, och i Kina ökade utgifterna för mobilspel betydligt under utbrottet. Trots den låga inverkan på verksamheten har aktierna i många spelföretag sett avsevärda prisnedgångar.

- Vi konstaterar att prisnedgången beror på en mindre riskaptit hos investerare och inte på företagens vinstutsikter. Vi ser därför spel som en säker tillflyktsort vilket sannolikt kommer leda till ett ökat intresse från investerarna, säger Tomas Otterbeck och Kristoffer Lindström, techanalytiker på Redeye. 

I sektorrapporten menar analytikerna Tomas Otterbeck och Kristoffer Lindström att digitala spel har störst tillväxtpotential. Som exempel hade Paradox Interactive en 15-procentig ökning av antalet aktiva samtidiga spelare i sina populäraste spel i helgen, jämfört med för en månad sedan. Ett annat populärt spel på Steam-plattformen är Ubisofts Rainbow Six Siege. Spelet hade 22 procent fler aktiva aktörer i helgen jämfört med för en månad sedan.  

 

Om Redeye: 
Redeye är specialister på innovativa och snabbväxande nordiska företag inom Life Science och Technology. Bolaget har en marknadsledande position och erbjuder tjänster inom aktieanalys, Corporate Finance och Corporate Broking. Analyserna utgår från en värdebaserad investeringsfilosofi och en unik ratingmodell. Redeye grundades år 1999, är ett auktoriserat värdepappersbolag och står under Finansinspektionens tillsyn.

Fler nyheter hittar du Redeyes PressrumDet här mejlet skickades till pressify+@meltwater.com
Redeye, Mäster Samuelsgatan 42, 10th floor, Stockholm, Stockholm 103 87, Sweden
Avregistrera